Obuka konja

Obuka konja

Imate pitanje, nedoumicu ili biste željeli dati svoga konja na ujahivanje, trening ili socijalizaciju bilo kojom metodom – javite nam se i mi ćemo naći rješenje!

Pegasos konji su trenirani po principima posebne trening metode nazvane “Natural horsemanship”. Kao što samo ime govori, ova metoda koristi apsolutno prirodan pristup konju i treningu i kao rezultat ima visoku razinu povjerenja, poštovanja i partnerstva između jahača i konja. Vrlo često se za trenere Natural horsemanship-a veže naziv “šaptači konjima”, misleći se pod tim na neverbalnu, običnom promatraču nevidljivu komunikaciju između trenera i konja. Svaki konjar može primjenjivati principe na kojima se zasniva natural horsemanship i time beneficirati u odnosu sa svojim konjem.

Naši treneri su godinama učili i radili pod mentorstvom američkog maestra Natural horsemanship-a Sam Browna i zauvijek odbacili konvencionalan pristup treningu. Danas, samostalno provode ovu metodu sa našim konjima koji, na radost i ponos svih nas, sa vremenom poprimaju sve značajke istinski sretnog čovjekovog partnera.

Natural horsemanship je metoda koja odgovara svakom konju ali definitivno ne odgovara svakom čovjeku. Zato imajte na umu da ukoliko volite naređivati, dobiti stvari “odmah i sada”, nemate sate strpljenja i u deficitu ste sa vremenom, tražite instant rezultat i od onih ste koji radije govore nego što slušaju – ne eksperimentišete sa ovom metodom. Izaberite neku od tradicionalnih načina kojima se uspješno koriste jahači diljem svijeta.