Kako doći do nas

Opcija 1: preko Sarajevskog polja – manja vjerovatnoća gužve, ali malo komplikovanije

Na semaforu prije pijace Heco skrenete desno (tabla Doglodi, Dobroševići) i nastavite novom cestom pored pijace. Na sljedećoj raskrsnici se držite lijeve strane, pored Konzuma, prema “Stanić”-u, Sarajevskom polju, Doglodima i Reljevu (koji vam je orijentir poznatiji). Kada prođete Sarajevsko polje, dugačku ravnu cestu okruženu poljoprivrednim dobrom na kojem je u sezoni zasađen kukuruz, nastavljate pratiti glavnu cestu DESNO na prvoj velikoj raskrsnici. Nakon par minuta vožnje kroz naselje, na sljedećoj raskrsnici skrećete LIJEVO za Dobroševiće i Ahatoviće.

Kroz naselje ćete proći pored škole koja će vam biti s lijeve strane i dolazite na oštru “S” serpentinu nakon čega ćete stići do groblja. Nakon serpentine držite se STROGO DESNE strane (na svakom križanju puteva skrećete desno) i nakon par minuta stižete do serpentine koja vodi lijevo do našeg Centra koje ćete prepoznati po zelenoj ogradi, pješčanom manježu i Konjičkom domu s desne strane ceste.

UKRATKO: nakon Sarajevskog polja glavnom cestom do lijevog skretanja za Dobroševiće – nakon škole uzbrdo i držite se desne strane kod mezarja i onda lijevo serpentinom kod kontejnera.

Opcija 2: kroz Rajlovac – jednostavno ali veće vjerovatnoća zastoja na cesti

Popnete se na stupsku petlju u pravcu Rajlovca, pored Wise (Veliki Konzum). Nakon što prođete kroz Rajlovac, iza vojne kasarne skrenete lijevo preko šina od voza u ulicu Rajlovačka koja prolazi pored Robota Rajlovac. Nakon što pređete preko mosta i ležećih policajaca skrenite lijevo i pratite tu cestu do sljedećeg velikog raskršća sa tablom Dobroševići koja pokazuje desno. Nakon skretanja u naselje pridržavajte se uputstva iz opcije 1.